Следвайте Гласове в ТелеграмПолски експерти потвърдиха, че ракетата, която през ноември

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПолски експерти потвърдиха, че ракетата, която през ноември
Коментари Харесай

Полша: Ракетата, убила двама в Пшеводув, е била изстреляна от Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Полски специалисти потвърдиха, че ракетата, която през ноември предходната година умъртви двама души в оборудване за зърно, е била изстреляна от Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на полския вестник " Жечпосполита ".

Експлозията на ракетата в Полша, членка на НАТО, ускори опасенията, че войната в Украйна може да прерасне в по-остър спор, като задейства клаузата за взаимна защита на алианса, само че тогава Варшава и НАТО обявиха, че считат, че ракетата е била украинска, което понижи опасенията за ескалация.

Източници, осведомени с следствието, споделиха пред " Жечпосполита ", че Полша е открила, че ракетата, която удари село Пшеводув, е била ракета за противовъздушна защита S-300 5-W-55, изстреляна от украинска територия.

" Ракетата е с обхват сред 75 и 90 километра ", уточни вестникът, базирайки се на източник. " По това време съветските позиции са били на място, от което няма по какъв начин съветска ракета да стигне Пшеводув ", уточни той. Украйна отхвърли някоя от нейните ракети да се е разбивала в Полша. " Жечпосполита " заяви, че украинската страна не е предоставила никакви материали за следствие на полските следователи.

Изданието цитира Лукаш Лапчински, представител на полската прокуратура, който съобщи, че прокуратурата е получила мнението на специалистите, само че не разкрива наличието му, защото то е поверително. Лапчински не е бил открит за коментар, а прокуратурата към момента не е дала отговор на запитването, изпратено от Ройтерс, прецизира Българска телеграфна агенция.

Инфо: " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР